5 Simple Techniques For θεραπεια σπονδυλων

Στην πραγματικότητα, η φυσιοθεραπεία – δια της εφαρμογής των ανωτέρω αναφερόμενων θεραπευτικών μέσων – αποτελεί τον μοχλό ενεργοποίησης των μηχανισμών του σώματος που είναι υπεύθυνοι για την ίαση της πάθησης.

Τι είναι όμως πραγματικά η φυσιοθεραπεία και πώς αυτή μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά;

Τι περιλαμβάνει η φυσιοθεραπεία; Πρέπει να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι η ορθή θεραπευτική προσέγγιση συνδυάζει σωρευτικά επιβεβαιωμένες τεχνικές

Οι περισσότερες επεμβάσεις αποκατάστασης της κήλης μπορούν να γίνουν χωρίς να παραμείνει ο ασθενής στο νοσοκομείο αλλά να επιστρέψει την ίδια ημέρα σπίτι του.

Ο πόνος που παρατηρείται συχνότερα αναφέρεται σαν ενόχληση κατά τη διεξαγωγή συγκεκριμένων κινήσεων, σαν πόνος ηρεμίας ή σαν ενόχληση που παρουσιάζεται κυρίως τις βραδινές ώρες, όταν ο ασθενής προσπαθεί να κοιμηθεί.

Προετοιμασία ασθενούς για την επέμβαση κήλης – Το πριν και το μετά

Στις πρώτες συνεδρίες, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο κάποιοι ασθενείς να αισθάνονται μια μικρή ενόχληση στην περιοχή που υποβλήθηκε σε χειρισμούς. Ίσως να υπάρχει κάποιο αίσθημα βάρους ή και κάποιος μικρός ερεθισμός αν έχουν «δουλευτεί» οι εν τω βάθει ιστοί. Προβλήματα που αφορούν τους δίσκους της σπονδυλικής στήλης μπορεί να τα αισθανθείτε πιο έντονα τις πρώτες φορές, και γενικά όταν υπάρχει κάποια φλεγμονή μπορεί να νιώσετε ότι αρχικά χειροτερεύετε.

Προβλήματα Ισορροπίας (Παρεγκεφαλίδα – Αιθουσαίο Σύστημα)

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τις αυξημένες απαιτήσεις αναπόφευκτα οδηγεί σε καταπόνηση του ανθρώπινου σώματος, το οποίο με τη σειρά του πολλές φορές μας «προδίδει», καθώς δεν είναι φτιαγμένο από «ατσάλι»,όπως οι περισσότεροι πιστεύουμε.

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη επιστήμη υγείας στον κόσμο, μετά την κλασική ιατρική και την οδοντιατρική.

Εξάλλου η σωστή συνεργασία μεταξύ φυσιοθεραπευτή και ιατρού δεν μπορεί παρά μόνο να επιφέρει θετικά αποτελέσματα.

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν κάποιου βαθμου σπονδυλική στένωση αλλά μπορεί να μην έχουν συμπτώματα. Όταν ο ασθενής γίνεται συμπτωματικός, τα συμπτώματα συχνά αρχίζουν σταδιακά και επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Γήρανση: Με την ηλικία, οι σύνδεσμοι (σκληρός συνδετικός ιστός μεταξύ των οστών της σπονδυλικής στήλης) του σώματος μπορεί να πυκνώσουν. Μικρά εξογκώματα μπορεί να αναπτυχθούν στα οστά και στον σπονδυλικό σωλήνα. Οι δίσκοι που απορροφούν τους κραδασμούς μεταξύ των σπονδύλων μπορεί read more να αρχίσουν να επιδεινώνονται.

Βελτιώνεται όταν ο ασθενής κάθεται ή όταν σκύβει προς τα εμπρός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *